Avainsanat

, ,

Tunnustan olevani melko turhamainen ihminen. Tämä näkyy myös kodin pesuainevalinnoissani, sillä ostoperusteena on usein kaunis pakkaus. Silmää miellyttävän ulkokuoren lisäksi huomio kiinnittyy myös tuoksuun ja tuotteen ekologisuuteen. Eteerisillä öljyillä hajustetut biohajoavat tuotteet ovat miellyttäviä käyttää ja puhtaana pysyy kodin lisäksi myös omatunto.

Maison Belle -ihanuuksia myy Tampereella esimerkiksi Keittiöelämää.

Kissoillammekin on vankka mielipide pesuaineiden suhteen. Mielipide rakentuu kahden periaatteen varaan: Ensinnäkin, kaikki suihkupulloissa olevat aineet ovat äärimmäisen epäilyttäviä ja niitä tulee vältellä kaikin keinoin. Valitettavaa kissojen kannalta, mutta asunnon ihmispopulaatio suosii niitä sekä siivouksessa että kissa-armeijan kurinpidossa. Kissanaivoissa riittää kapasiteettia tunnistamaan suihkupullon muoto, muttei erottamaan pesuainepulloja vesitäyttöisestä kissojen komennuspullosta.

Periaate numero kaksi koskee lattianpesua. Siinä suositaan ensisijaisesti ahventa. Ekologisuudessaan ahven vetää vertoja muille taloudesta löytyville pesuaineille, sillä se on tehty sataprosenttisesti biohajoavista aineksista eikä sen valmistusprosessissa ole käytetty keinotekoisia väriaineita tai hajusteita. Tuotetta ei ole myöskään testattu eläinkokein. Ahven on myös tehokas, sillä puoli tuntia keittiön lattialla edestakaisin hiissattu kala onnistuu keräämään itseensä melkoisen määrän kissankarvoja, murusia ynnä muuta roskaa.

Etenkin nuoremman siivoussissin toiminta muistuttaa robotti-imuria: Sahataan lattiaa ristiin rastiin ja käännytään uuteen suuntaan, kun seinä tulee vastaan. Toistetaan tätä niin kauan, että jokainen neliösentti lattiapinta-alasta on käsitelty. Erona on toki se, ettei robotti-imuri jätä jälkeensä kalalta haisevaa lattiaa. Kuten huushollin ihmiset, kissatkin valitsevat suosikkipesuaineensa ihanan tuoksun perusteella.

Mainokset