Avainsanat

, , ,

Näin joskus eläinlääkärissä piirretyn läpileikkauksen kissan kallosta. Pään sisusta oli enimmäkseen korvakäytävää. Kissoilla onkin äärimmäisen hyvä kuulo. Jossain on kuvailtu sitä niin, että kissa kuulee vaivatta viereisessä huoneessa putoavan nuppineulan. Itse olen huomannut, että umpiunessa oleva kissa kuulee vaivatta viereisessä huoneessa avattavan kalkkunaleikepaketin.

”Tämä kirjoitus on mielestäni täysin asiaton, koska siinä ei puhuta lainkaan sisustamisesta.”

Kissat ovat myös melko älykkäitä siihen nähden, että niiden pään sisusta todella on enimmäkseen korvakäytävää. Useinhan esimerkiksi sanotaan, että koiriin verrattuina kissat ovat liian fiksuja totellakseen. Toinen vaihtoehto on, että sinne kahden korvakäytävän väliin ei juurikaan jää tilaa aivoille. Käskyt menevät tästä syystä kirjaimellisesti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kun niiden välillä ei ole mitään, minne jäädä.

Uskon kuitenkin, että kissat tietävät ja ymmärtävät juuri sen verran, kuin niiden tarvitseekin. Kukapa haluaisi paskamaisen päivän päätteeksi tulla kotiin porukalla pohtimaan suuria kissafilosofisia kysymyksiä (Jos jossain avataan kalkkunaleikepaketti, mutta yksikään kissa ei kuule sitä, aukeaako se todella?). Itse ainakin mieluummin käperryn sohvannurkkaan kainalossani kehräävä, elämäänsä tyytyväinen pikku tuulitunnelipää.

Mainokset