Avainsanat

, , ,

Kaikilla kissanomistajilla lienee mukahauskoja touhotuksia, joille muut lähinnä pyörittelevät silmiään. Itse olen onnistuneesti pakottanut ihmiset lähettelemään kissojen nimissä postikortteja matkoiltaan. Erityisesti kissojemme kummit (kummius lienee myös seikka, joka saa joiltain osakseen muutaman silmienpyöräytyksen tai vähintään huokaisun) lähettävät reissuiltansa uskollisesti terveisiä. Korteilla yritän piristää keittiön alakaapistoon jätettyä ankeaa syvennystä, jossa kissat ruokailevat.

Valtaosa korteista on niitä ihanan tyylittömiä turistiläpysköitä, joissa on valokuvia keskeisistä nähtävyyksistä, kaupungin nimi rumalla fontilla ja Lidlin mainosten tasoinen taitto. Itsekin suosin juuri tällaisia. Tosin viime vuosina matkailuni on rajoittunut lähinnä kotimaahan, ja elukoille on tullut lähetettyä kortteja niinkin merkittävistä metropoleista kuin Turku ja Kuopio.

Nähtävyyskorttien lisäksi kisuille saapuu tietysti myös eläinkortteja. Niissä suosittuja aiheita ovat sukulaiset (kuten ilveskortti Ähtäristä) ja kaikenmoiset syötäväksi kelpaavat (esim. ruokatori Hong Kongista elävine kanoineen ja muine herkkuineen). Lähettäjät ottavat siten ihailtavasti huomioon saajien keskeiset kiinnostuksen kohteet, eli ruoan ja kissaeläinten täydellisyytenä ilmenevän olemassaolon.

Kuvan supertyylikäs kissakortti on tietenkin Pariisista.

Pieni, mutta sitäkin sitkeämpi joukko lähettäjiä suosii härskejä kortteja. Koska  ripustus on toteutettu talon yleisestä linjasta poiketen alle metrin korkeuteen, nakukortit sujahtavat muiden alle ainakin sen verran, että kaikkein strategisimmat paikat peittyvät. Syynä tähän on lähinnä se, että huushollissamme vierailee alle metrin mittaista porukkaa melko usein. Enkä nyt tarkoita poikkeuksellisen herkkiä tahi siveitä lyhytkasvuisia aikuisia, vaan lapsukaisia, jos joku jäi asiaa pohtimaan.

Kyllähän tämä koko touhu haiskahtaa vähän halvalta Amélie-kopiolta. Näitä karvaisia puutarhatonttuja ei kuitenkaan voi raahata mukanaan ympäri maailmaa, joten ne saavat tyytyä nököttämään kotona kortteja odottaen. Tällä hetkellä tilauksessa on täydennystä kokoelmaan ainakin Lontoosta ja Dubaista. Kissat itse ovat korteista tietenkin aivan tohkeissaan, ymmärtävät täydellisesti, mistä on kyse, ja arvostavat lähettäjien vaivannäköä suuresti. No, ainakaan tähän mennessä kortteja ei ole revitty alas seinältä. Ja se on jo aika paljon se.

Mainokset