Avainsanat

, , ,

Imurointi on siivouksessa se kaikkein tylsin, välttämätön paha. Kissojen silmissä tämä arkipakko muuntautuu kuitenkin Suureksi Arkkiviholliseksi, joka aina toisinaan ryömii ulos kolostaan pauhaamaan kesken parhaiden päiväunien. Tai aamu-unien, aamupäiväunien, iltapäiväunien tai näiden välissä otettavien välipäikkäreiden. Joka tapauksessa ajoitus on aina yhtä pirullinen ja kauneusunia häiritsevä.

Arkkivihollinen on kuitenkin kukistettavissa sinnikkäällä taistelulla, joka noudattaa huippuunsa hiottua kahden taistelijan taktiikkaa. Pienempi kissoista toimii tähystäjänä. Parhaat paikat löytyvät sängyn alta ja kirjahyllyn päältä. Yleensä asemiin hakeudutaan viimeistään siinä vaiheessa, kun imurin töpseli suuntaa kohti pistorasiaa.

Kun tähystävä tiedustelupalvelu on asettunut paikoilleen, aloittavat yhden kollin iskujoukot täsmähyökkäykset kohti Suurta Arkkivihollista. Vihollinen etenee määrätietoisesti huoneesta toiseen. Samaan tahtiin, mutta huomattavasti suuremmalla liikeradalla etenee myös kissa, joka sinkoilee edestakaisin ohi vihollisen, kohdalle osuessa sitä tassuillaan tykittäen. Lopulta, kaikki huoneet läpikäytyään, vihollinen luovuttaa ja vetäytyy kuin ihmeen kaupalla. Jälleen kerran.

Taistelun tuoksinassa kissa-armeijan tiedustelupalvelu ja iskujoukot ajautuvat aina sisäisiin ristiriitoihin. Uskoisin kyseessä olevan erimielisyydet kulloisenkin strategian toteuttamisessa. Iskujoukot eivät noudata tiedustelupalvelun ohjeita, tiedustelupalvelu nukahtaa kesken tehtävän tai mitä milloinkin. Asiat selvitetään tietenkin useammassa huoneessa käytävällä painiottelulla, jonka lopputulemana lattialla pyörii lukuisia -lähinnä tiedustelupalvelun- karvatuppoja.

Kenties kyseessä on kuitenkin vain hyvin ovela taktinen veto. Lopullinen voitto saavutetaan tekemällä hetkessä Suuren Arkkivihollisen työ tyhjäksi.

Muutamassa hetkessä imurointityö tehtiin tyhjäksi jälleen kerran. Kiitti, kisut.

Mainokset