Avainsanat

, , ,

Suomalaiset suosivat yleensä halpoja ja rumia valaisimia. Ja sitten jos panostetaan, valitaan Lokki, Block tai Tupla Kupla. Mitäpä se ketään haittaa, vaikka naapurista löytyy sama setti. Lokin kaverina keittiössä roikkuville Unikkoverhoille löytyy niin monta värivaihtoehtoa, että siitähän sitä yksilöllisyyttä sitten löytyy ihan tarpeeksi.

Nooh, helppohan täältä on huudella, kun omassa eteisessäni komeilee ruotsalaisjätin viiden euron plafondi ja olohuoneen ikkunassa samasta hallista hankitut kympin verhot. Toisinaan koitan kyllä ryhdistäytyä ja jopa perehtyä tähän valaisinaiheeseen, esimerkiksi Lampun paikkaa lueskellen. Älkääkä ymmärtäkö väärin, yllä mainitut klassikkovalaisimet olisivat erittäin tervetulleita kotiini, ellen juuri tällä hetkellä kärsisi niiden aiheuttamasta yliannostuksesta. Hienoja ovat, toki. Mutta hyvänkin designin voi pilata tunkemalla sitä joka paikkaan.

Kissankestävä Cambridge.

Kaikesta noviisiudestani huolimatta olen onnistunut jo hankkimaan yhden ihkaoikean ja ihkaihanan valaisimen. It’s about Romin Cambridge on Design Boulevardista hankittu aarre, joka toi olohuoneeseemme kaivattua ryhtiä ja modernimpaa ilmettä. Niin, ja tietysti myös valoa. Äkkiseltään voisi kuvitella, etteivät kissat vaikuta valaisimen valintaan millään tavalla. Lattiavalaisinten eli tuttavallisemmin jalkalamppujen valinnassa täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että jalka on tarpeeksi tukeva kestämään kissojen rallia ja mahdollisia törmäyksiä kaatumatta.

Iki-ihana Icarus. Tätä kissatkaan eivät voisi vastustaa, valitettavasti.

Koskaan en olisi kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että kissojen olemassaolo voisi olla esteenä kattovalaisimen hankkimiselle. Luonnollisestikin olin väärässä. Menetin täysin sydämeni Tord Boontjen Icarus-valaisimelle. Siitä ei kuitenkaan kehkeytynyt kaunis romanssi, vaan kissanpirulaisten ansiosta ainoastaan kaihoisa kaukorakkaus. 80cm korkea hörsylä herättäisi takuuvarmasti kissojen sisäisen valaisinmuotoilijan. Ja veikkaanpa, että lopputuloksena olisi yhdessä yössä syntynyt niin sanottu Icaruksen riisuttu versio.

Mainokset