Avainsanat

, ,

Kissat tekevät tarpeensa hiekkalaatikkoon, senhän tietävät kaikki. Ennakkoluulottoman sisustuksen nimissä ne joskus kuitenkin intoutuvat niin sanottuun ”outside the box” -ajatteluun, myös käytännössä.

Pienempi versio kissoistamme on pitkäkarvainen, melko pörröinen ja näyttää enimmän aikaa siltä, kuin olisi ryöminyt juuri esiin jostain viemärinkolosta. Turkki on MC Hammer-tyyliin tuuheimmillaan takapäässä. Toisinaan sinne takapään uumeniin jääkin kiinni pienoinen papana, joka sitten kuivuttuaan on valmis irtoamaan. Tuolloin se asetellaan tarkkaan valikoidulle paikalle koristeeksi. Näihin kakka-installaatioihin törmää -joskus valitettavan kirjaimellisesti- useimmiten olohuoneen lattialla.

Sinänsä nuo papanat ovat kuivia ja hajuttomia, eli melkoisen harmittomia. Paska on kuitenkin aina paskaa. Niinpä näissä tapauksissa toimin sisustusdiktaattorina ja heitän tarkkaan harkitusti asetellun katseenvangitsijan kylmän viileästi vessanpönttöön. Vaikka se eräiden mielestä kenties olisikin juuri se puuttuva tekijä, joka kokoaisi sisustuksemme eri elementit yhteen ehyeksi kokonaisuudeksi.

Koska kukaan tuskin haluaa nähdä kakkakuvia (joita toki on!), laitetaan tähän MC Hammer, joidenkin mielestä eräänlainen paskan ilmentymä sekin.

Kuten kaikki lemmikkien omistajat ja useat pienten lasten vanhemmatkin tietävät, kakalla voi myös maalata. Kissojen tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että pepulla tehdään spraymaalin näköistä raitaa lattiaan, tai vielä mieluummin mattoon. Parhaimmillaan tällainen raita on alkanut vessan ovelta, kulkenut määrätietoisesti eteisen poikki olohuoneeseen ja tehnyt siinä täydellisen ympyrän jatkaen aina keittiöön saakka. Tällainen jälki edellyttää tekijältään huolellista paneutumista ja asialleen omistautumista. Sekä tietenkin sitä, ettei kotona ole ketään ihmisasukkia hommaa keskeyttämään. Kuten graffitintekijät, kissatkin kärsivät teoksilleen asetetusta nollatoleranssista.