Avainsanat

, , ,

Jos ihmisellä on liikaa vaatteita, loogisin ratkaisu tähän ongelmaan ei tietenkään ole vaatteiden määrän vähentäminen vaan säilytystilan lisääminen. Kirpputoreilla kun tulee pyörittyä viikoittain ja kohtalaisen usein mukana kotiin kulkeekin vaate tai pari. No, ainakin Uffin euron päiviltä oikeastaan kassillinen tai pari. Tästä johtuen päätin kerrankin hankkia kirpparilta vaatteiden sijaan vaatekaapin, pelastamaan vaatehuoneemme tukehtumiskuolemalta.

Tai oikeastaan kyseessä ei ole varsinainen vaatekaappi, vaan vanha liinavaatekaappi. Olisikin oikeus ja kohtuus hankkia paksuja, valkeita puuvillalakanoita, nimikoida ne ja virkata niihin reunapitsit ja päästää kaappi tekemään sitä, minkä se parhaiten osaa. Tarvitsisin myös mankelin, jotta lakana-aarteeni olisivat moitteettomassa kunnossa kaapin uumeniin asettautuessaan. Mutta koska en osaa nimikoida, virkata käyttökelpoista pitsiä saatika edes mankeloida, saa kaappi tyytyä säilömään vaatteitani. Ja vaatehuone huokaa helpotuksesta.

Kuvaaja on pyrkinyt ikuistamaan harvinaisen kaappieläimen, joka vetäytyy heti koloonsa tunkeilijan havaittuaan.

Kaupanpäällisinä kaapin mukana tuli muutama hyvin tutunnäköinen naarmu. Ovissa on nimittäin sen näköistä jälkeä, jota yleensä syntyy kissan pyrkiessä niistä läpi. Herneaivot kun yrittävät aina avata kaikki ovet niitä raivokkaasti ja raivostuttavan sinnikkäästi raapien. Joku on nyt tehnyt pohjatyön, josta meidän omien älypäiden onkin sitten hyvä jatkaa. Koska vaatekaapissa lymyämistä ei ilmeisesti voita mikään. Kokeilisin itse, jos mahtuisin.

Koska kaikesta yrittämisestään huolimatta tämäkään säilytystila ei kykene vastaanottamaan loputtomasti tavaraa, on jostakin osattava myös luopua. Siispä suuntaankin huomenna Hämeenpuistoon, Luottovaatteen Vaihtovaate-tapahtumaan. Koska tapanani ei ole ajatella asioita loppuun asti, tajuan varmaankin vasta kotiin kävellessäni, että vaihdossa ottamani vaatteet tarvitsevat nekin jonkun säilytyspaikan… Sitten ei luultavasti auta muu kuin lähteä kirppareille etsimään kaapille kaveria!

Mainokset