Avainsanat

, , , ,

Kissojen ja ihmisten välisessä sodassa on jälleen korotettu panoksia. Tämänaamuisen terrori-iskun kohteeksi päätyi lukuisia siviiliuhreja sisältänyt laukku. Toisin sanoen kolli pissata lirutti kassiin, jossa oli muun muassa lompakko, avaimet, mp3-soitin ja edellisenä päivänä saatu kummipojan kastekirja. Oli muuten varmasti pidätelty koko yö varta vasten, ei nimittäin ollut mikään pikkutippa, ei. Raivostumisen sijaan otin asian -itselleni epätyypillisesti- tyynesti kuin asioihin tyynesti suhtautuva ihminen.

Olen aiemminkin raportoinut kissojemme taiteenvastaisuudesta. Se liittyy varmasti myös sodankäynnin logiikkaan, jossa pyritään murtamaan vihollisen mieli kohdistamalla iskut tälle kaikkein rakkaimpiin asioihin. Siinä mielessä kissojen toiminta on hyvin johdonmukaista. Koska pidän sisustamisesta, ne tekevät sen äärimmäisen hankalaksi. Koska rakastan sängyssä löhöilyä aamuisin, ne kävelevät naamallani niin kauan, kunnes vääntäydyn pystyyn. Kissanpissakaan tuskin päätyi laukkuuni siksi, että jonkun mielestä ihan varmasti tykkään aloittaa viikkoni pyykkäämällä lompakkoni. Tuolla samalla johdonmukaisuudella arjessani keskeisiä piirtämistä ja maalaamista ei suvaita lainkaan.

Kynät ovat ihan parhaita leluja, varsinkin silloin, kun joku yrittää piirtää niillä. Siveltimet ovat oikeastaan vielä parempia, koska niissä on kaikki kynän hyvät ominaisuudet mutta lisäksi myös karvoja, joita voi järsiä irti ja niellä. Molempia voi varastaa ja piilottaa, erityisesti mattojen alle (ja samalla voi totaalisesti tuhota sen matonkin, koska sekin on kiellettyä, eikä ilmeisesti mitään kannata tässä elämässä tehdä, ellei sitä ole kielletty). Jos maalaamiseen liittyy vesikuppi, siitä pitää juoda. Ihan sama, vaikka veden seassa on maalia ja se maistuu kuvottavan pahalle, eikä se luultavasti ole kovin terveellistäkään. Märät maalaukset tarjoavat puolestaan loputtomia mahdollisuuksia testata, kuinka laajan alueen huushollia saa sotkettua, parhaassa tapauksessa useammallakin värillä. Tällöin kohteista ensisijaisia ovat pinnat, joiden puhdistaminen on vaikeaa tai mielellään mahdotonta. Lopuksi nuollaan tassut puhtaiksi ja näytetään viatonta kissannaamaa.

Vastavetona voisin todeta, että mikäli piirtäminen ja maalaaminen tehdään kertakaikkiaan mahdottomaksi, voin siirtyä Teemu Mäen hengessä tekemään videotaidetta. Miettikääpä sitä, pissanliruttelijat.

Mainokset