Avainsanat

, , ,

Jouduin eilen väijytyksen uhriksi omassa kodissani. Mitä pidemmälle ilta eteni, sitä laajemmaksi minua vastaan punottu salaliitto osoittautui. Juonittelun mastermind oli oma rakas puolisoni ja pahuuden kätyrinä toimi oma rakas äitini. Ja omat rakkaat ystäväni heittäytyivät auliisti avustamaan pirullisessa juonenpunonnassa. Oikeastaan minua oltiin kusetettu jo monta viikkoa. Vain kissat pysyttelivät ulkopuolella kaikesta tästä brutustelusta. Viatonta kissannaamaa näytettiin kerrankin vilpittömästi.

Tarkoitukseni oli raapustella tähän joitain ajatuksia Taidemessuista. Sinne petturiäitini minut nimittäin eilen vei. No, messuthan ne olivat ja taidettakin siellä oli. Ehkä siitä toiste vielä jotain. Ainakin itseäni kiinnostaa nyt huomattavasti enemmän se, mitä messureissun jälkeen tapahtui.

Joskus ammoin täysi-ikäisyyttä kytätessä otti kyllä melkoisesti päähän, että olen syntynyt näin loppuvuodesta. Nykyään arvostan suuresti sitä, että kesän ja joulun välissä on jotain mukavaa eikä pelkästään paljaana palelevia puita ja harmaata taivasta. Eilen illalla oli tarkoitus juhlia kahden ukkoni kera. Laittaa ruokaa ja avata viinipullo. Sen sijaan minut ajettiin ansaan. Saavuin kotiin messujen väsyttämänä, valmiina päiväunille. Eteisessä minut valtasi outo tunne. Astuin olohuoneeseen ja hyökkäys alkoi: ihmisiä, laulua, halauksia, onnitteluja… Ei ihme, että murruin kaiken tykityksen alla ja pillitin kuin mikäkin. En saanut sanaa suustani. Julmurit eivät kuitenkaan lopettaneet vaan hankkivat joukkoihinsa vahvistuksia pitkin iltaa. Lopulta olin täysin saarrettu ja kotini valloitettu viimeistä sopukkaa myöten. Minua osoiteltiin kuohuviinillä ja herkuilla. Antauduin ja tunnustin tappioni.

Aamulla tulin siihen tulokseen, että noin viiden tunnin yöunet eivät edelleenkään ole minulle riittävät. Ajatus varmistui siinä vaiheessa, kun seisoin kylpyhuoneen peilin edessä pyyhkimässä kasvojani vanulapulla. Kasvovesi vaikutti hiukan oudolta, oikeastaan hyvinkin oudolta. Se kirveli ja haisi pahalta. Aivoissa raksutteli jokusen tovin, sitten siellä liikkui muutama ajatus. Ei ollut kasvovettä, ei. Oli kynsilakanpoistoainetta.

Yksi juustonaksu juhlan kunniaksi! Pikku-nalle ei saanut maistaa.

Mainokset