Avainsanat

, , , ,

Minulla on kiihkeä viha-rakkaussuhde Ikeaan. Kulutuskriittisenä ja muutenkin fiksuna, tiedostavana ja valveutuneena ihmisenä en tietenkään hyväksy yrityksen arvomaailmaa enkä toimintatapoja. Pikku harakkana, keräilijänä ja kaikesta kivasta innostuvana menen alakerran tilpehööriosastolla sekaisin ja ostan aina ties mitä, plus servettejä ja höyhentyynyjä. Niitä purkautuu hämmentävän johdonmukaisesti sinisestä kassistani joka kerta.

Onneksi käyn Ikeassa suhteellisen harvoin, sillä sohvillemme ei mahdu pian enää istumaan. Oikeastaan tyynyt ovat jo nyt muuttaneet kolmen hengen sohvan noin puolentoista hengen istuttavaksi ja pikkusohva näyttää lähinnä jalalliselta tyynymöhkäleeltä. Servettien läsnäolo on onneksi huomattavasti hienovaraisempaa, joskin niille varaamani hylly keittiön kaapista on sekin vetoisuudeltaan rajallinen.

Muutama viikko sitten käväisin Taidemessuilla. Kokemus muistutti hämmentävän paljon Ikeassa käyntiä. Löytyihän messuhallista jotain oikeasti kiinnostavaakin, kuten Vuoden nuori taiteilija Jarno Vesalan installaatiot. Jäätelöä ja lakunauhoja napaansa sullova, sinne tänne vellova messuyleisö ei niihin juurikaan kiinnittänyt huomiota. Ja miksi olisikaan, installaatioita kun on hiukan vaikea ripustaa olohuoneen sohvan yläpuolelle. Taide ja messut ovat kyllä käsitteinä niin kaukana toisistaan, että suorastaan ihmettelen, miten ne edes sanoina suostuvat pysymään kiinni toisissaan. Koska pankkitilini saldo esti minua tekemästä taidehankintoja, päätin suhtautua koko tapahtumaan coolin hipsteri-ironisesti.

Taidemessujen lisäksi hallissa oli myös Keräilymessut. Keräily ja messut ovat tietenkin kuin luodut toisilleen. Hintataso piti kassini huomattavasti Ikea-reissua tyhjempänä, mutta sekaisin onnistuin menemään silti. Löysin nimittäin täydellisen ihanan, maailman kauneimman purkin. No, ainakin omasta mielestäni.

Maailman kaunein, ihanin purkki!

Niin mitä sieltä Ikean kassista sitten löytyi? Höyhentyyny ja servettejä tietenkin. Lisäksi hillitön tonkka hamahelmiä. Ei aavistustakaan, mitä niillä tekisin. Mutta kauhean kivoja olivat, ja vieläpä edullisiakin.

Mainokset