Avainsanat

, , , , ,

Tein seinämaalauksen. Se on iso. Se on myös aika hieno. Sitä voi käydä ihmettelemässä Vintage Gardenissa. En kyllä suinkaan tehnyt sitä yksin vaan kimpassa VG:n Leenan kanssa. Meillä oli hommassa suhteellisen selkeä työnjako: Leena määräsi ja minä tottelin. Työnjakomme toteutui myös siten, että minä maalasin yksityiskohtia ja poistuttuani Leena maalasi niiden päälle. Leena on hyvä ja innokas maalaamaan päälle, yhdessä vaiheessa peittoon meinasi mennä jo koko juttu. Ei kuitenkaan mennyt ja hyvä niin. seinä2

seinäLähtökohtana maalaukselle oli Helen Drydenin taiteilema Voguen kansikuva vuodelta 1919. Lopullisesta versiostamme jäi pois aika paljon värejä ja yksityiskohtia. Mutta koska halusimme ehdottomasti mennä takapuoli edellä puuhun, teimme homman ensin pikkutarkasti ja sitten uudelleen päälle vähemmän pikkutarkasti. Käyttämämme perus seinälateksit asettivat omat haasteensa vaihtamalla kuivuessaan väriä ilman minkäänlaista järjestelmällistä logiikkaa. Värit myös tuntuivat muuttavan jatkuvasti mieltään ja sekoittuivat fiilispohjalta eri päivinä eri tavoin.

Muiltakaan vastoinkäymisiltä ei vältytty. Jossain vaiheessa verenkiertoni meni lakkoon lavan seudulla. Yhtenä päivänä housuni repesivät työn tiimellyksessä. Takapuolesta. Korjasin ne maalarinteipillä ja kävelin pää pystyssä kotiin. Tai oikeastaan pää oli niska- ja hartiaseudulle laajentuneesta verenkiertolakosta johtuen sellaisessa puolivinossa jäykistelyasennossa. Katu-uskottavuuttani kuitenkin lisäsi päästä varpaisiin ulottuva maaliroiskekuorrutus. Luultavasti näytin Harri Kirvesniemen ja Jackson Pollockin maalauksen risteytykseltä.

seinäkasvot

Ihanan Vintage Gardenin löydät Otavalankadulta Tampereelta. Samoissa tiloissa toimii myös niinikään ihana Super Mukava!

Kokonaisen seinän maalaaminen ei ole mikään pikkujuttu. Leenalla oli kuitenkin alusta asti hyvin selkeä ajatus siitä, millaisen kuvan hän kauppaansa haluaa. Ilmoittauduin suunnitelmista kuultuani heti innokkaaksi apuriksi. Vaikka työssä oli omat haasteensa, saimme sen kuitenkin suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti valmiiksi. Lopputuloskin oli mieluisa, mikä on tietysti aina plussaa. Ja taisi meillä jossain välissä olla aika hauskaakin.

Mainokset