Avainsanat

, , , , ,

Minä tykkään simasta. Minä en kuitenkaan tykkää siman tekemisestä. Ensinnäkin jouduin hankkimaan tätä operaatiota varten uuden ämpärin. En ole koskaan ymmärtänyt, miten joka ainut elintarvikekäyttöön hankittu ämpäri päätyy aina siivousämpäriksi, mutta silti huushollin siivousämpäreiden määrä on aina vakio, eli tasan yksi kappale. Matemaattinen kapasiteettini ei riitä tuon yhtälön ratkaisuun. Lisää yhtälöitä oli valitettavasti luvassa.

Ohjeessa nimittäin neuvottiin laittamaan herneen verran sitä tavallista hiivaa, joka kuitenkin oli lähikaupastamme loppu. Googlailin kuivahiivalle sopivaa määrää. Yhdessä ohjeessa käskettiin laittamaan sitä 2 mm. Siis millimetriä. Kiehtova ajatus, mutten täysin hahmottanut, kuinka se mitattaisiin (hetken tosin viihdytin itseäni kuvittelemalla, kuinka asettelisin kuivahiivamurusia pöydälle perätysten viivottimen viereen).

Päädyin lopulta laittamaan hiukan ja vähän päälle, tarkemmin sanottua ilmeisesti ohjeessa mainitun määrän nelinkertaisena. Mutta hiiva on pirullinen tapaus. Se kun ei pidä kylmästä tai kuumasta tai milloin mistäkin, ihme herkistelijä ja hienohelma, todella raivostuttava tyyppi. Suurpiirteinen suhtautumiseni ruoanvalmistukseen ei oikein toimi hiivan suhteen. Olin kuulemma mitä luultavimmin tappanut hiivaparan laittamalla sen liian kuumaan veteen. Vai olinko? Päätin pelata varman päälle ja viskasin ämpäriin semmoisen pienen kämmenenpohjallisen, suunnilleen. Riippuen alkuperäisen hiivan eloonjäämisvietistä, simassani on nyt tuota harmaata murua joko nelin- tai noin kymmenkertainen määrä suositellusta.

Tulevaisuudesta uskallan sanoa sen verran, että jos unohdan välillä raottaa ämpärin kantta, se luultavasti räjähtää. Ja vaikka kannen raottelu onnistuisikin, jonain aamuna vastassani on luultavasti keittiön pöydän kautta lattialle ryöminyt kupliva massa, jota kissat lipittävät onnellisena ja ripuloivat sen jälkeen viikon. Tietenkin on myös mahdollista, että kaikesta liioittelustani huolimatta hiiva-diiva päättää olla kokonaan toimimatta ja saan kaataa viemäriin aimo annoksen sokerilientä. Mutta jos tapahtuu suoranainen ihme, minulla on kuin onkin viikon kuluttua ämpärillinen simaa. Seuraavaksi vuorossa onkin sitten Operaatio Munkki. Siitä lupaan raportoida ainoastaan siinä tapauksessa, että poltan asunnon tai vähintään kulmakarvani. Sitä odotellessa.

Mainokset