Avainsanat

, , , , , ,

Sisustussodassa tapahtuu jälleen! Pyykinkuivauksen synnyttämä konflikti kärjistyi salamurhaan! Lue tapahtumien taustat ja yksityiskohtainen kuvaus kuolemaan johtaneesta väkivallanteosta! Yksinoikeudella Kisustuksessa!

Kiinteä osa makuuhuoneen kalustusta on pyykkiteline. Sellainen halpahallin kiikkerä, siivellinen kapine. Enimmän osan ajasta teline kannattelee hiljalleen hupenevaa kuormaa kuivaa pyykkiä. Vaatehuoneen sijaan vaatteet päätyvät suoraan uuteen kiertoon (kyllä, juuri tästä syystä kuljen aina samoissa trikoissa). Tarkalleen ottaen käytössä on jo teline numero kaksi, sillä sen edeltäjä koki karun kohtalon päätyessään sisustussodan siviiliuhriksi.

Pyykkitelineellä sisustettu makuuhuone on asunnon häpeäpilkku ja jos meille eksyy vieraita, sen ovi laitetaan kiinni. Tai ei aivan kiinni asti. Ilmeisesti kaikilla maailman kissoilla on sisäsyntyinen, pakottava tarve päästä aina kulkemaan kaikista suljetuista ovista, välittömästi ja mielellään edestakaisin. Vaikka kissoista onkin ihan mielettömän mukavaa lymyillä ja päikkäröidä pyykkitelineen alla (tämä taas osaltaan selittää vaatteitani koristavia kissankarvakerrostumia ja niiden sijoittumista helmoihin, hihansuihin ynnä muihin kissankorkeudella heiluviin osiin), eivät elukat sisustusmielessä juuri arvosta telinettä. 

Kuinka telineparalle sitten kävikään? Jossain vaiheessa taisin jo alistua siihen, että makkarissa nyt vain kertakaikkiaan täytyy tehdä akrobaattisia pyörähdyksiä pyykkitelineen kanssa, jos siellä haluaa liikkua mihinkään. Useimmiten telinettä nostaessa sen alta pyrähti pakoon uninen ja äkäinen kissaeläin. Luulen, että syynä väkivaltaiseen kuolemaan oli toisaalta vilpitön pyrkimys sisustukselliseen parannukseen, toisaalta turhautuminen toistuviin herätyksiin lymypaikan lähtiessä lentoon aina kesken unien. Ja niinhän siinä sitten kävi. Kävelinpä kerran makuuhuoneeseen todetakseni, että teline oli otettu hengiltä. Tietenkään ei voi varmuudella sanoa, että kuolettavan iskun takana olisi ollut kissa. Yritin kuitenkin huomauttaa, ettei tapahtumahetkellä asunnossa ollut näiden kahden viekastelijan lisäksi ketään. Kumpikaan nelijalkainen epäilty ei kuitenkaan murtunut kuulusteluissa, mutta kissat ovatkin melkoisia pokerinaamoja ja kylmäverisiä suurhuijareita.

Myös murha-ase viittasi melko vahvasti epäiltyihin. Aseena oli nimittäin käytetty kirjahyllyn päällä olevaa laatikkoa. Kylläkyllä, kyseessä oli kuin olikin toinen niistä puisista laatikoista, joissa kissat kirjahyllyn päällä nukkuvat. Murhaaja oli kuitenkin käyttänyt hansikkaita tai karvaisia tassuja. Oli miten oli, sormenjälkiä ei laatikosta kyetty löytämään. Myöskään emme onnistuneet paikallistamaan yhtäkään silminnäkijää tapahtuneelle. Näky murhapaikalla viittasi kuitenkin voimakkaasti siihen, että murhaaja oli iskenyt ylhäältä käsin, pudottaen puulaatikon kirjahyllyn päältä suoraan pahaa-aavistomattoman uhrin päälle. Voimakas isku mursi uhrin niskat. Kuolema oli välitön.

Tapahtuneesta on kulunut jo tovi, ja elämämme on palautunut hiljalleen uomiinsa. Makuuhuonetta tukkii uusi teline, jonka alla kissat lymyilevät karvoittamassa kolmatta viikkoa kuivina roikkuvia trikoitani. Aika näyttää, kuinka kauan pyykkitelinevainaan seuraaja pysyy elävien kirjoissa. Tämä on ilmeisesti sitä reunalla elämistä. Jänskää.

Kissa ja kissanpeti. Vai murhaaja ja murha-ase?

Kissa ja kissanpeti. Vai murhaaja ja murha-ase?

Mainokset