Avainsanat

, , ,

Syksyhän on tunnetusti uusien harrastusten aikaa. Itse en taida ehtiä enkä viitsiä innostua nyt mistään uudesta, mutta meidän juniorimpi karvapallo on valitettavasti löytänyt itsellensä uuden uutukaisen harrastuksen. En tiedä, onko pyrkimyksenä tehdä lopulta harrastuksesta ammatti, mutta kovin tosissaan tämän asian suhteen tunnutaan ainakin olevan. Pikkukilli on nimittäin totaalisen hurahtanut akuhierontaan. Sinänsä näppärää, kun neulatkin löytyvät ihan omasta takaa.

akuhieronta

Klikkaamalla kuvaa näet huippuhienon, gif-muotoisen havaintoesityksen akuhieronnasta…

Kiinalaisen lääketieteen mukaan akuhieronta ”stimuloi Qin virtausta yin-yang-tasapainon saavuttamiseksi tietyissä kehon osissa ja parantaa yleistä terveyttä ja elinvoimaa helpottamalla lihasten, nivelten ja meridiaanipisteiden jännitystä.” Harjoitusalustana voin todeta, että näihin tavoitteisiin ei ihan vähään aikaan taideta vielä päästä. Qin virtaukseen en sinänsä osaa ottaa kantaa, mutta kaikenmoisista krempoista ja kolotuksista päättelisin, ettei yin-yang -tasapainoni ole toivotulla tasolla ja elinvoimankin kanssa on vähän niin ja näin. Sen sijaan vaatteissani on kyllä havaittavia reikiä ja vatsanahkani on verillä. Lisäksi epäilen, etteivät sisuskaluni juurikaan arvosta jatkuvaa möyhentämistä. Kehittymisen varaa pikku hierojallamme siis on.

Kovin hanakasti en kuitenkaan kannustaisi myöskään jatkamaan harjoituksia. Pikemminkin voisin hienovaraisesti yrittää ohjata elukan jonkin vähemmän tuskallisen aktiviteetin pariin. Ilmeisesti kissamaailmassakin harrastukset ovat kuitenkin muodin ailahtelevien tuulien armoilla, ja kattinuorison keskuudessa perinteinen sylissäkehräys on nyt ihan out. Kollimme sen sijaan kokee ilmeisesti olevansa muotivirtausten yläpuolella ja kehrää edelleen sylissä ilman mitään ylimääräisiä kommervenkkejä, mitä nyt välillä vähän kuolaa onnellisena.

Mainokset