Avainsanat

, , ,

Kirpputorien hienous on tietysti siinä, ettei koskaan voi ennalta tietää, mihin siellä törmää. Joskus aiemmin kerroin jo hämmentävästä valaisimesta, joka sai minut suorastaan sanattomaksi. Kaikessa kreisiydessään se pääsee kyllä jaetulle kakkossijalle monen muun mahtilöydön lisäksi. Niistä ehkä joskus toiste lisää. Täysin suvereenisti ykköspaikalla paistattelee kuitenkin eräs vanha valokuva. Aina silloin tällöin ostelen vanhoja valokuvia ja kehyksiä, vaikken varsinaisesti vielä tiedäkään, mitä niillä tekisin. Puoliso tosin yrittää asettaa sääntöä, jonka mukaan en saisi ostaa enää mitään, ellen tiedä sille jo etukäteen käyttötarkoitusta. Höpsis pöpsis, sanon minä. Aika tavaran nauttii, ja niin edespäin.

Tämän kyseisen valokuvan kohdalla olin kyllä aluksi hiukan epäröivä ostoaikeideni suhteen. Kuva oli tumma ja kehys ruma. Sitten katsoin hintalappua tarkemmin, enkä ollut uskoa silmiäni. Kirpputorin kassalla hiukan ihmeteltiin, kun ilmoitin haluavani ostaa kuvan ihan ehdottomasti alkuperäisen hintalapun kanssa. Onneksi tämä kuitenkin onnistui.

"Tummanpuhuva perhepotretti kehyksissä - Näin synkkää ja mustaa on elämä (ihan tiedoksi) 2,50€"

”Tummanpuhuva perhepotretti kehyksissä – Näin synkkää ja mustaa on elämä (ihan tiedoksi) Hinta 2,50€”

Vanhat valokuvat yksinäänkin nostavat mieleen aina kaikenlaisia kysymyksiä. Keitä nuo ihmiset ovat ja mikä on heidän tarinansa? Tuo omituinen pikku hintalappu saa kysymykset vellomaan entistä voimakkaammin. Keitä nuo ihmiset todella ovat ja mitä ihmettä on oikein tapahtunut? Vai kenties tämä on jonkun -sinänsä melkoisen hyvää- huumoria? ”Ihan tiedoksi” ei mielestäni kuulosta kuitenkaan vitsiltä.

Mainokset