Avainsanat

, ,

Batmanilla on Robin, Mustalla kyyllä Baldrick ja Sherlock Holmesilla uskollinen Watsoninsa. Suuret ajatteiljat ja merkittävät tekijät tarvitsevat aina apurin rinnalleen. Toisinaan apureita on kaksi, kuten Monnilla Pilli ja Pulla. Itsekin olin tuossa taannoin kipeästi avun tarpeessa, kun väänsin gradua. Suuria ajatuksia ja merkittäviä tekoja, nähkääs. Ja Monnin tapaan apurini hääri usein myös tuplana.

Erityisesti kolli piti tarkkaa huolta työn ja levon oikeasta rytmittämisestä. Tauot tuli pidettyä ajallaan, kun nälkäinen pallero hyppäsi tietokoneen päälle ilmoittamaan, missä kohtaa päivää ollaan menossa. Elukka toimi myös kriittisenä oikolukijana ja yritti toisinaan deletoida koko jutun parilla harkitulla tassunheilautuksella tai pyllynpyöräytyksellä. Suurimman osan ajasta se kuitenkin kärsi kanssani pitäen seuraa, koneen lämmössä köllötellen.

Pakko painaa pitkää päivää

Pakko painaa pitkää päivää

Haluankin kiittää molempia kissojani seurasta, aikatauluttamisesta, työskentelytilan ahtauttamisesta, lähdekirjallisuuden sensuroimisesta kokovartalotekniikkaa hyödyntäen, läppärin sisään kertyneistä karvoista ja kuononjäljistä näytössä. Haluan kiittää myös taukoliikunnasta, sillä ruokkimisen lisäksi jouduin nousemaan lukuisia kertoja siivotakseni oksennuksia, komentaakseni, tarkistaakseni syyn epäilyttävään ääneen tai vähintään yhtä epäilyttävään hiljaisuuteen ja nostaakseni työpöydältä pudoteltuja kyniä, papereita, kännyköitä ynnä muita esineitä, joita kissanvoimin vain on mahdollista pudottaa.

Vanhojen kaiveleminen ei kai koskaan ole viisasta, mutta koska nyt on kiitosten aika, haluan sisällyttää tähän myös muutaman erityisen mieleenpainuneen hetken vuosien varrelta. Haluan nimittäin kiittää kollia erityisesti siitä pudotetusta kännykästä, jonka pudotuksenkestävyys joutui koetukselle melko pian sen hankkimisen jälkeen. No ei ollut kovin kestävä. Sellaisella puhelimellahan ei tee mitään, eli kiitos tämän epäkohdan esiintuomisesta. Niinikään kollia kiitän edellisen läppärin näppäimistön uudelleenmuotoilusta. Koska kirjaimet s, d ja e ovat ilmeisen tarpeettomia, oli ne syytä repiä irti. Itse en ollut tietoinen tästä tarpeettomuudesta, mutta kiitos, kun opetit sen minulle. Kiitos, kiitos! Kissat, nuo kaikkien alojen -ja erityisesti kodinelektroniikan- asiantuntijat ja väsymättömät apurit, kiitän teitä sydämeni pohjasta.

Mainokset