Avainsanat

, , , ,

Tuskin kukaan remontin jossain muotoa kokenut voi väittää, että se on pelkästään iloinen ja kiva asia. Se voi olla sitä, varsinkin siinä vaiheessa, kun päästään nauttimaan lopputuloksesta ja erityisesti silloin, jos joku muu maksaa laskun. Meidän tapauksessamme lasku lankeaa vuokranantajalle mutta remonttikärsimys meille. Koska kyseessä on julkisivuremontti, ei lopputuloskaan sitten hamassa tulevaisuudessa juuri ilahduta. Kerrostaloalueella asuessa oman talon ulkonäköä olennaisempi kun on yleensä se vastapäinen seinä, jota ikkunasta tulee tuijoteltua.

IMAG2602Sinänsä jännä kokemus on ollut seurata kuudennen kerroksen ikkunan takana heiluvia tyyppejä. Itse olen tyytynyt hämmästelemään tätä harvinaista näkyä hiukan sivummalta, mutta karvakaverit ovat estoitta tunkeneet nenänsä lasiin ja tehneet tuttavuutta reiskojen kanssa. Pakkohan tämmöisestä hetkestä oli saada jonkinmoinen dokumentaatio toteutettua, mutta arvatkaa hävettikö heilua kameran kanssa. Yritin olla mahdollisimman huomaamaton (mikä selittänee myös sen, miksi kamera on tarkennettu viereisessä kuvassa  tyylikkäästi verhoon esim. kissojen sijaan…) mutta tietysti on mahdollista, että remppamiesten taukohuoneessa minut tunnetaan jonkin sortin hulluna eukkona, joka väijyy lasin takana kameran kanssa. Kolli sai joka tapauksessa hurmattua yhden reiskan, joka kumartui kollin luo ja leperteli sille lasin läpi. Itse seurasin tätä suorastaan liikuttavaa hetkeä tyylikkäästi makuuhuoneen ovenraosta, saranapuolelta, ja paransin luultavasti ensisestään reiskojen käsitystä itsestäni täysin täysjärkisenä ihmisenä.

olkkari

Remonttia on kestänyt nyt muutaman kuukauden ja homma on edennyt ehkä aavistuksen. Meidän kohdaltamme ulkoseinät on piikattu molemmilta puolilta, joten pahin melu on jo ohi. Kissat eivät lopulta olleet metelistä moksiskaan, joten kannatti stressata sitäkin asiaa viime syksystä saakka. Piikkauksen aikana ikkunoissa oli levyt, nyt muovit. Valoa tulee sisään ihan mukavasti, mutta säätilan havainnoinnissa joutuu käyttämään hiukan mielikuvitusta ja ilmatieteen laitoksen nettisivuja.

olkkarilevy

Levyvaiheessa ikkunoista sai ihailla lähinnä itseään. Onneksi levyt olivat vain pari päivää.

 

keittiö

 

Mainokset